Sistem de gradație


Climbromania

CLIMBROMANIA

Caută traseu...

Valea Bucșoiului

Traseu alpin, 1B
Sumar
Friabil
Imagini și topo
Valea Bucșoiului. Sursă foto și desen: Rupi
Rating
Stâncă
Calitate asigurări
Număr asigurări
Frecventat
Priveliște
Dificultate
Grad clasic1B
Localizare
Durată parcurgere3 - 4 ore
Acces
Din Buşteni, poteca marcată cu semnul triunghi roşu porneşte de la capătul de sus al str. Coştila (Căminul Alpin), urmează Plaiul Munticelului, iese după aproape 2 ore în Poiana Coştilei - Poiana V. Cerbului, unde intersectează poteca Buşteni - V. Cerbului -Omul. De aici, continuînd către N cu acelaşi marcaj (triunghi roşu), traversează Poiana Bătrînilor, urcă spata puternic înclinată care conduce în Poiana Morarului şi coboară în Poiana Pichetului Roşu, de unde, lăsînd la dreapta drumul Diham-Predeal, se abate către stînga, urcă prin pădure şi debuşează în marea poiană a Bucşoiului, unde intersectează firul văii (3-4ore de la Buşteni)
Drumul Buşteni - Diham urmează V. Cerbului pînă la Gura Dihamului (1oră); de aici, poteca marcată cu semnul bandă roşie, iese, după un parcurs uşor, pe flancul sudic al Dihamului, acoperit de păşuni întinse, se abate la stînga (spre V), trece succesiv prin Poiana Izvoarelor şi Poiana Pichetului Roşu şi ajunge în Poiana Bucşoiului, după cca 2 ore de la cabana Gura Dihamului (3 ore de la Buşteni).
Descriere

ValeaBucşoiului este una dintre văile cu caracter alpin de un interes mai deosebit din versantul răsăritean al Masivului Bucşoi. De la obîrșia, situată în amfiteatrul de mare altitudine cuprins între imensul arc de piatră al Bucșoiului Mare şi Creasta Estică (denumită şi Bucşoiul Mic), firul văii coboară către NE, se strecoară printre coaste stîncoase, prin hornuri şi pe sub maluri acoperite cu întinse tufărişuri de jnepeni, iese în Poiana Bucşoiului, care oferă unul din cele mai vaste peisaje asupra complexului de creste și văi ale acestui versant, iar după ce intersectează poteca Pichetul Roşu-Mălăeşti, se adîncește în pădurile Văii Glăjăriei.

Retragere
Coborârea directă spre Valea Morarului se face pe creasta Balaurului (Creasta Bucșoiului Mic)
Wishlist

Cățărători care doresc să parcurgă traseul Valea Bucșoiului

Se încarcă...

Comentarii

Lasă un comentariu sau adaugă un link către resurse utile despre acest traseu (articole de blog, videoclipuri, discuții pe Facebook etc.)

Autentifică-te pentru a lăsa un comentariu.

© 2024 ClimbRomania. Toate drepturile rezervate.