SISTEM DE GRADAȚIE


Climbromania

CLIMBROMANIA

Caută traseu...

Starea zăpezii

Informații proaspete despre starea zăpezii adăugate de utilizatorii ClimbRomania, raportate de membrii Clubului Alpin Român (CAR) sau preluate din postările de pe rețelele sociale.


Atenție!
• Informațiile prezentate sunt subiective și pot varia față de realitatea din teren.
• Informează-te despre condițiile meteorologice și starea zăpezii din surse oficiale (Salvamont) înainte de a-ți planifica traseul!
Descarcă buletinul nivometeorologic de aici.

Sinaia, Cota 2000, 3 dec. 2024

Pârtiile se prezintă în stare bună, dar în afara lor este jale: strat subțire de zăpadă cu crustă de gheață. Nu încercați coborârea pe schiuri/snowboard către 1400.

Adăugat de:

Alex Racoți


Comorile Clăii - Brâul lui Răducu, 3 dec. 2024

Comorile Clăii, am găsit strat de zăpadă de aprox 10-15 cm jos, iar pe măsură ce am urcat a ajuns undeva la 40-50 cm, în zona Brâul lui Răducu. Am văzut multe zone cu scurgeri de zăpadă, dar la prânz când am ajuns noi în Brâu zapada era suficient de înghețată încât să ne susțină greutatea.

Sursa: CAR


Padina-Peștera, 1 dec. 2024

În stațiunea Padina-Peștera astăzi vremea a fost excelentă, temperaturi între 0 și -4 grade , stratul de zăpadă foarte stabil, puțin subțiat pe fețele sudice, grosime de aproximativ 20 - 24 cm. Fără risc de avalanșă pe aproape toate traseele care pornesc din stațiunea Padina-Peștera. Se anunță o prognoza bună și pentru săptămâna care urmează.

Sursa: CAR


Babele - Baba Mare, 1 dec. 2024

Pe platoul Bucegi, in zona Babele - Baba Mare, zăpada e troienită după vântul de zilele trecute, depozitele variază între 10cm si 1.5m. Astăzi temperatura a fost de 0 grade, cer senin. S-a topit destul de mult din chiciura depusă aseară. Deplasarea pe picioare e extrem de grea. Zăpada are o consistență destul de grea.

Sursa: CAR


Bolboci-Lucacila-Deleanu, 1 dec. 2024

Cab. Bolboci (1430m)-[CR]-Podul cu Florile-[PG]-Lucacila(1895m)-Deleanu(1990m)-[TR]-plaiul Mircii-cab. Bolboci - 20-30cm de zapada (pe alocuri 50cm)


Valea Albă, 30 nov. 2024

Pe Valea Albă s-a adunat un strat nou de zăpadă de 50-70 cm, peste o bază înghețată. Tot aici a fost raportată o avalanșă mică. Pe Coștila s-a observat o scurgere de zăpadă pe partea stângă.

Sursa: CAR


Platou, 30 nov. 2024

Pe platoul Bucegi condițiile sunt dificile: viscol puternic, whiteout și zăpadă adunată în valuri. Cel puțin pentru astăzi, zona este de evitat. Chiar și echipele Salvamont evită deplasările în aceste condiții, dacă nu sunt strict necesare.

Sursa: CAR


Coștila, 30 nov. 2024

Avalanșe proaspete în Coștila pe Valea Coștilei, Vâlcelul Stâncos și Vâlcelul Uriașului. Profund nerecomandat în amonte.


Sinaia și Babele, 29 nov. 2024

La Sinaia și Babele ninge, dar urcarea pe foci pare posibilă doar de la 1800 m în sus, din cauza stratului subțire. Altfel, focile riscă să fie deteriorate din cauza zonelor acoperite insuficient. Pe webcam se vede clar că nu sunt condiții să urci pe foci de la 1400 m.

Sursa: CAR


Padina - Strunga, 29 nov. 2024

Spre Strunga, stratul de zăpadă este neuniform, fiind consistent doar pe un vâlcel. Spre Valea Ialomiței, însă, zăpada era acceptabilă. Tătarul este în continuare neschiabil, iar până la stână trebuie mers pe jos.

Sursa: CAR


Transbucegi, 29 nov. 2024

La intrare pe Transbucegi zăpada este depusă, iar drumul nu părea curățat. Coborau câteva mașini, dar pentru siguranță se recomandă 4x4. După Dichiu, drumul era în condiții mai bune, iar în zona Peștera-Padina s-a depus un strat nou de 10-15 cm.

Sursa: CAR


Altitudini de peste 1800 m, 23 nov. 2024

În ultimele două zile, la altitudini de peste 1800 m, a nins destul de mult, iar vântul a suflat cu putere ceea ce a dus la formarea plăcilor de vânt. Ruperea acestora poate declanșa avalanșe care pot fi periculoase chiar dacă sunt de mici dimensiuni. În acest week-end vântul va sufla cu peste 100 km/h, iar temperatura va scădea până la -16°C la Vf.Omu. În aceste condiții NU recomandăm parcurgerea văilor de abrupt de către montaniarzii experimentați. Pentru practicanții de drumeții, reamintim că traseele turistice montane omologate, care ajung la altitudini mari, sunt declarate închise în sezonul de iarnă. Recomandăm parcurgerea doar a traseelor turistice de la baza muntelui.


© 2024 ClimbRomania. Toate drepturile rezervate.