Sistem de gradație


Climbromania

CLIMBROMANIA

Cezărică

Traseu clasic, 4B, 6a (5a, A0), 4 LC
Sumar
Ancore chimice
Pitoane
Diedru
Horn
Fantastic
Imagini și topo
Sursă Cristi Popescu
Sursă Milea Iulian, Cornel Zarescu, Cristi Iacob, Dan Vasilescu
Rating
Stâncă
Calitate asigurări
Număr asigurări
Frecventat
Priveliște
Dificultate
Grad clasic4B
Lungime4 LC
Grad artificialA0
Conversie grade
SistemImpusRotpunkt
UIAA5+6+
Fr5a6a
BritHS/MVSHVS
YDS5.85.10a
Descriere
A fost deschis dintr-o singură intrare, cu relativ puţine pitoane, fiind printre cele mai frumoase trasee din Cheile Galbenului. Acesta a primit numele premieristului, Cezar Vărgulescu. Cu grad 4A şi pas de 6plus la liber traseul se desfăşoară pe patru lungimi de coardă.

LC 1:  În prima lungime, pe la jumătatea ei, se depăşeşte o mică surplombă cu pas de 6plus, restul lungimii fiind lejer. După surplombă se urcă spre stînga şi se regrupează pe un tăpșan.

LC 2: Pleacă spre un mic diedru, iar după ieşirea din acesta se urcă puţin spre dreapta spre un pomişor pe lîngă care se trece. Regruparea se află imediat după pomişor pe un mic prag înierbat. Lungimea e lejeră.

LC 3: Porneşte în sus pe un hornuleţ nu foarte dificil, dar cam friabil la intrare. Grad 6plus. Sunt cîţiva bolovani pe care nu prea e bine să-i atingi mai ales că secunzii sunt fix pe linia hornului. După ieşirea din acesta se urcă puţin oblic dreapta şi se iese pe o brînă cu o via ferrata, continuăm peste via ferrata drept către un copac mare prin stânga lui și regrupăm la două ancore chimice.

LC 4:  De la copac în sus urmărim ancorele chimice către o surplombă cu prize mari și bune, la început ușor stânga pe o față, mai la stânga se observă alt traseu ceva cu cordeline prin clepsidre, nu mergem către direcția cu cordeline ci ne orientăm către dreapta peste surplombă.
Retragere
Pentru retragere se coboară vreo 20m pe partea nordică a ţancului apoi se traversează un mic brîu spre stînga pînă într-o mică strungă. Din strungă se trece pe partea cealaltă coborînd spre dreapta printr-o pădure rară de mesteacăn. Nu se coboară fix vertical căci se ajunge la o ruptură de pantă aflată deasupra intrării în Peştera Muierilor. Se merge diagonal stînga, descendent pînă se intră într-o pădure bătrînă şi se prinde o potecă bine bătută ce ne duce în 5 minute la aleea pietruită de acces la peşteră.
Wishlist

Cățărători care doresc să parcurgă traseul Cezărică

Se încarcă...

Comentarii

Lasă un comentariu sau adaugă un link către resurse utile despre acest traseu (articole de blog, videoclipuri, discuții pe Facebook etc.)

Autentifică-te pentru a lăsa un comentariu.

© 2024 ClimbRomania. Toate drepturile rezervate.