Sistem de gradație


Fisura Centrală

Traseu clasic, 4B, 6a+ (A1), 3 LC
Sumar
Pitoane
Fisură
Iarbă
Imagini și topo
Sursă: Rupi
Rating
Stâncă
Calitate asigurări
Număr asigurări
Frecventat
Priveliște
Dificultate
Grad clasic4B
Grad artificialA1
Număr lungimi3
Conversie grade
SistemImpusRotpunkt
UIAA7-
Fr6a+
BritE1
YDS5.10b
Premieră și reparații
Acces
Se urcă pe brâna plină de vegetaţie pe partea ei stângă. Apoi ţinem potecuţa spre dreapta până sub traseu. După ploi locul poate fi ud şi chiar periculos. Preferabil să fim îmbrăcați cu pantaloni lungi și bluză cu mânecă lungă, fiind multe tufe cu spini.
Descriere
Traseul a fost reamenajat cu ancore mecanice, dar are în continuare şi pitoanele vechi, fiind în momentul de faţă supra-asigurat. Primele 2 lungimi sunt preponderent artificiale, iar puţinele prize sunt acoperite cu vegetaţie.

LC 1: Pleacă vertical, apoi ajungem la o burtă care surplombează, apoi ieşim uşor spre stânga la un prag, unde regrupăm la 3 spituri și 3 pitoane. 40m, A1

LC 2: Mai uşoară şi mai scurtă decât prima ce continuă pe fisură. La început mai uşor, pentru ca spre final fisura să devină iar verticală, fiind obligaţi să facem slalom printre tufele de iarbă. Se regrupează la 3 spituri, însă putem regrupa mai comod 10m mai sus, unde avem şi inelul de rapel. 40m, 7- (5, A1).

LC 3: Este cea mai frumoasă, având mai mulţi paşi impuşi nu tocmai uşori. În ultimii ani (actualizare 2021) lungimea a devenit murdară, cu multe tufe cu spini. Este recomandată aducerea unui fierăstru mic pentru înlăturarea lor. Regrupăm în creastă. 45m, 5plus, A1
Retragere
În rapel pe linia traseului sau continuând Creasta Sudică și coborând prin spatele ei, pe un vâlcel, ce ne scoate din nou în șosea.
Wishlist

Cățărători care doresc să parcurgă traseul Fisura Centrală

Se încarcă...

Comentarii
Ai vreo informație utilă? Comentează!

Autentifică-te pentru a lăsa un comentariu.

© 2025 ClimbRomania. Toate drepturile rezervate.