Sistem de gradație


Brâna Arinilor

Traseu alpin, 1A
Sumar
Iarbă
Rating
Stâncă
Calitate asigurări
Număr asigurări
Frecventat
Priveliște
Dificultate
Grad clasic1A
Localizare
Durată apropiere40 min
Premieră și reparații
Cele mai bune luni
Acces

Durată: 40 min

Pentru a intra în brâul ce trebuie parcurs numai într-un singur sens, se urcă Scocul Galben din faţa Cantonului Cheia până în zona în care încep pereţii galbeni ce barează în final vâlcelul.
Descriere
Brâna începe după urcarea Scocului Galben până la capăt (sub pereţii galbeni), unde întâlnim un pom mare. De aici se urmează un traverseu cu mici urcări şi coborâri cca 100-120 m, pe o brână mai largă. Grohotişul mărunt impune atenţie la mers. Într-o porţiune marcată cu pâlcuri de arini, ce se lasă spre vale, urmează o coborâre de cca 50 m în diagonală, uşor spre dreapta. Într-o nouă traversare se trece o muchie aeriană acoperită de o vegetaţie abundentă, după care ne angajăm într-o traversare de cca 40 m pe o porţiune bogată în prize.

Traversare spre dreapta, cea mai dificilă din traseu, impune multă atenţie şi se iese în dreptul unui copac uscat. Pe partea stângă, jos, se află Vâlcelul Albinelor. De pe muchia pe care am ieşit se urmează linia unui mic vâlcel, format în această parte, ieşind după cca 10 min în Creasta Stogşoarelor, sub Vf. Stogşoare 2.

Este necesară folosirea unei corzi pe anumite porţiuni.
Retragere
Pentru revenire la Canton, fie se urmează drumul spre Vf. Stogşoare 1, apoi poteca turistică, fie se urmează creasta foarte accidentată cu pasaje de căţărare, impunând probleme de orientare, până ce trecem Vf. Stogşoare 2, angajându-ne într-o coborâre ce duce spre Brâna în Trepte.
Surse
C.S.U. I.P.G.G. Bucureşti, Buila-Vînturariţa - Premiere alpine 1970
Wishlist

Cățărători care doresc să parcurgă traseul Brâna Arinilor

Se încarcă...

Comentarii
Ai vreo informație utilă? Comentează!

Autentifică-te pentru a lăsa un comentariu.

© 2025 ClimbRomania. Toate drepturile rezervate.